Enyhe folytatás

2019.01.28 20:00

Kedden megyeszerte derűs reggel valószínű, napközben is felhős-napos időszakok váltják majd egymást. A Déli-Bakonyban még erős lehet a nyugati szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -3°C  +2°C, délután +4°C  +6°C várható.

Szerdán előreláthatólag a reggeli órákra  köd képződhet, mely néhol tartósan megmarad, de máshol is többnyire borult lesz az ég, csak néhol süthet ki a Nap, mérsékelt marad a szél is. Erős faggyal indul a nap, többfelé -4°C   -8°C-ig hűl a levegő, de néhol -10°C köruli minimum valószínű, délután 0°C köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön egy mediterrán ciklon súrol majd minket, amelyből csapadékra nem kell számítani, azonban többnyire sok lesz felettünk a felhő. A kezdeti -1°C  -5°C-os fagyok után délután 0°C   +6°C-ig melegszik fel a levegő.

Jelentős enyhülés

Pénteken egy gyenge melegfront okoz felhős időt, csapadék csak elszórtan hullhat. Reggel gyengén fagyhat, napközben ismét +1  +6°C-ot mérhetünk.

A hétvégén jelentősen megenyhül az idő, továbbra is sok lesz a felhő, elszórtan valószínű eső, de délutánonként már 10°C köré, néhol kevéssel afölé kúszhat fel a hőmérő higanyszála, a reggeli fagyok is megszűnnek. A télnek azonban még közel sincs vége, jövő hétre jelentős lehűlés körvonalazódik.