Erős lehűlés hó, viharos szél és -15 C°

2017.01.01 20:45

Hétfőn még marad az anticiklonális hatás derült idővel, reggel erős, -9C°-os faggyal, esetlegesen reggel köddel majd délután -1   +3C° várható. Késő este leépül az anticiklon, felhősödés kezdődik de délután cirrus azaz pehelyfelhőkkel, majd estétől lepel-, réteg- és esőretegfelhők érkeznek, melyből kedd hajnalra gyenge havazás kezdődhet jelentéktelen lepel- 1cm közti hóréteggel.

Kedden gyenge hidegfront jön hajnalban, mely az említett csapadékkal érkezik, de éjjel nagyon nem lesz hideg a felhők miatt, csak -4  -6C°-ig hűl a levegő, délután még -1  +3C° várható.

Szerdán újabb hidegfront érkezik, hózáporokkal, esetleg hózivatarokkal és viharos széllel. Hajnalra -2  -5C°-ig hűl a levegő, délután már csak -2  +1C° valószínű. Reggel 1-2 cm friss hó eshet, de a hózáporok akár 3-5 cm havat is adhatnak, de csak kis eséllyel.

Csütörtökön az észak európában felgyűlt hideg levegőnek megnyílik az út, további viharos széllel és erős faggyal tör be a hideg, helyenként hózáporokkal. Hajnalra -5,  délutánra  -3C°-ra számíthatunk.

Péntek reggelre -10C° alá hűlhet a levegő, Ajkán -11, a járás nyugati részein -13, a keleti részein -9C° várható. Délután -7  -2C°köré emelhedig a hőmérséklet.

Szombatra extrém hideg, akár -20C°-ig hűlhet a levegő a nyugalomba jutó hideg, szélcsend és a vékony hó miatt. Ajkán -14, járásunk nyugati felén -17   -20   keleten -13C° várható. Ne menjünk ki reggel ha nem muszáj, mert fagyási sérülések jelentkezhetnek. Öltözzenek rétegesen!!!

Képtalálat a következőre: „extrém hideg”