Hó, ónos eső majd -20 °C érkezik

2017.01.03 19:24

Szerdán egy észk-európai ciklon hidegfrontja ér el minket, hajnaltól vegyes csapadékhullás indul meg, éjjel hó, reggel, délelőtt ÓNOS ESŐ, délután havas eső kis eséllyel hó, este hózáporok várhatóak. reggel - 4°C, délután +2°C körül alakul a hómérséklet. Viharossá fokozódik az északi/északnyugati szél. Hidegbetörés, erős lehűlés kezdődik!

Csütörtökön még futó hózáporok kialakulhatnak, továbbra is erős, néha viharos lökések kísérhetik a Ny/Ény-i szelet, beáramlik a rendkívül hideg, sarkvidéki levegő, derült lesz az ég délután. A hőmérséklet minimuma -8, a maximuma +3 °C körül alakul.

Péntekre legyengül a szél, napos idő valószínű reggel már erős, -12°C körüli fagyra van kilátás, de délután sem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, csupán -7 °C köré melegszik a levegő. Öltözzenek rétegesen, mert reggel a tartós kinttartózkodás fagyási sérüléseket okozhat!

Szombaton tovább árad be a sarkvidéki hideg, már-már szibériai hideg lesz reggelre nagyon erős, -15-  -21°C köré kúszik le a hőmérő higanyszála, délután sem lesz -10°C-nál melegebb, ha nem muszéj ne nagyon menjünk ki 15 percnél hosszabb időre, ugyanis fagyási sérülések és kihűlés jelentkezhet! Nagy a magfázásveszély!

A folytatásban kiterjedt havazás érkezhet.