Itt a tél

2018.11.25 19:20

A felettünk lévő mediterrán ciklon miatt hétfőn egész nap tartós eső lesz, többfelé 20-30mm csapadék várható. Délután megerősödik, viharossá fokozódik az északkeleti szél, mellyel a sarkvidéki hideg levegő is megérkezik, ami miatt estére az esőt havas eső, majd kedd reggelre megyeszerte havazás váltja fel. Hétfőn napközben +6  +9°C várható, de a hideg levegő hatására estére 0  +3°C köré hűl a levegő.

Kedd reggelre megyeszerte havazás, intenzív havazás várható, ami délutánra fokozatosan gyengül, majd megszűnik. A Bakonyban akár 15-20 cm is hullhat(leginkább a Kab-hegyen), de síkvidéken is többfelé akár 5 cm-t meghaladó hóréteg alakulhat ki.  (lesznek helyek, ahol nem marad meg) Reggel +1  -2°C várható, délutánra pedig a továbbra is érkező hideg hatására 0  -4°C-ig hűl a levegő.

Szerda reggelre kisüt a Nap, de erősen fagyni fog, -6   -9°C várható, ám a hóval borított tájakon akár -10  -12°C is lehet, délután is többfelé fagyni fog.

A folytatásban marad a napos, hideg idő, csütörtök reggelre még hidegebb lesz, -7  -10°C várható, de a havas tájakon akár -12  -14°C is lehet.

A hideg, napos idő egész héten kitart, sok helyen délutáni fagyokkal és -10°C körüli hajnalokkal.