Szenteste felszakad a hidegpárna,álcázott hidegfront hoz csapadékot

2016.12.23 21:18

Pénteken még tartósan borult, párás marad az idő, előfordulhat városunkban és a környező falvakban hószállingőzás,gyenge havazás. A minimumok -4  ,a maximumok  -1 C° körül alakulnak.

Szombat délelőtt még változatlan időnk lesz , a járásban tartós köddel, borultsággal és faggyal, majd délután 16-20 óra között megérkezik az álcázott hidegfront*. A felhőzet megvastagszik, egyre inkább kezdődik vegyes csapadékhullás:ónos eső,fagyott eső,havas eső,hó és eső is eshet,de legnagyobb esély ónos- és fagyott esőre van, mivel a magasabban lévő meleg miatt eső kezd hullni, ami lehet, hogy megfagy lefelé essve(fagyott eső) vagy ha túlhőűl és leérve fagy meg (ónos eső). Vigyázzanak az utakon,akár 1-2 mm ónos eső is eshet.

Karácsony napján felszakad a hidegpárna,még reggel eső előfordulhat,de egyre inkább feltámad az északnyugati szél, és felszakadozik a felhőzet. Reggel -3   0   délután  4-6C° várható.

A folytatásban megenyhül az idő, reggelente állt. -2   délután  +5  +10 C° valőszínű,majd újabb hidegfront érkezhet 27-én.

*álcázott hidegfront:A hidegpárnát felszakítva keveredik a magasabb légrétegekben található meleg, és a lenti hideg levegő, így a hidegfront enyhülést hoz.    (Hamarosan csapadékfajták kialakukása is olvasható lesz az oldalon!)